Planlægning af vaccination ved udlandsrejser
Bestil en tid hos en af vores sygeplejersker mhp. planlægning. Vejledningen foregår ikke via e-konsultation eller telefonen.

Skriv venligst en e-konsultation med oplysninger om, hvor du skal rejse hen og hvor længe, så sygeplejersken kan forberede første konsultation.

Konsultation i forbindelse med udenlandsrejse EXCL. prisen for vacciner
360 kr første gang for planlægnings konsultation.
Skal vi gennemgå vaccinationsstatus af flere familiemedlemmer ved fremmøde af et enkelt familiemedlem, vil der bliver opkrævet et honorar på 500kr (2 eller flere husstandsmedlemmer).

Herefter 180 kr (excl. vaccinepriser) efterfølgende gange.

OBS ovenstående priser er pr person.

Bestil tiden i god tid, da nogle vacciner skal gives 1-2 måneder før afrejsen.

Ved planlægningskonsultationen bestilles relevante vacciner.

Hvorfor skal jeg betale vejledningshonorar?

Sygesikringen dækker ikke for den vejledning, som en patient skal have i forbindelse med rejsevaccinationer. At give ansvarlig rådgivning kræver, at vi sætter os grundigt ind i jeres rejseplaner, det aktuelle sygdomsbillede for de pågældende rejsemål og desuden undersøger hvilke sygdomme, du allerede er beskyttet imod. Sidstnævnte punkt er begrundelsen for, at der kræves vejledningsgebyr for alle deltagere i samme rejse.

Hvorfor skal jeg så betale vejledningshonorar, hvis det ender med, at jeg ikke skal have nogle vacciner?
Det skal du ud fra samme argument som ovenfor: Vi skal sætte os ind i dine rejseplaner, det aktuelle sygdomsbillede samt hvilke sygdomme, du allerede er beskyttet imod.

Hvorfor skal jeg betale vejledningshonorar, hvis jeg selv har undersøgt hvilke vacciner jeg skal have?
Igen ud fra samme argumentation som ovenfor. Når først du har involveret os, er vi naturligt forpligtede til at kontrollere, at de vacciner, du har fundet frem til, er en fornuftig løsning, og at det hverken er for meget eller for lidt.

Hvorfor er prisen hos jer anderledes end hos andre?

Vi må ikke aftale priser med de andre, så vi har sat priserne ud fra, hvad vi finder rimeligt, og det er garanteret muligt at finde steder, der er både dyrere og billigere end hos os. Du kan vælge at blive vaccineret hvor du vil. Det behøver ikke at være hos din egen læge, men kan være hos andre læger eller vaccinationsklinikker.
Det er lovpligtigt, at dine vacciner registreres i en fælles database, men erfaringsmæssigt er det ikke alle steder, det sker. Naturligvis gør vi det, og vi vil råde dig til at sikre, at det bliver gjort, hvis du lader dig vaccinere et andet sted.

På sundhed.dk kan du selv se hvilke vacciner du er registreret med.

Ved komplicerede tilfælde eller tvivl – eller bare ønske om vaccination hos en anden instans – kan du f.eks. bruge:
www.sikkerrejse.dk

Se i øvrigt Seruminstituttets anbefalinger:
www.ssi.dk/rejser/

Priser for vacciner
Vi bestiller vaccinen på apoteket, hvor du selv henter og beataler for vaccinen. Du påføres ikke gebyr i forbindelse med dette.

Undtaget er dog stivkrampe, som kan købes for 130 kr. i klinikken.